Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które głównie kojarzą się z Bożym Narodzeniem ;) Równie smacznie będą się prezentowały o każdej inne porze roku ;)
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 98
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 83
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 98
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 83
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, jajo, żółtko, cukier i likier i wyrobić gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na 2 godziny schować do lodówki.
Następnie rozwałkowywać między dwoma kawałkami folii. W razie potrzeby, gdyby ciasto za bardzo się kleiło, to podsypać cukrem pudrem. Z ciasta wykrawać krążki i po 4 układać na siebie jak na zdjęciu.
Następnie chwycić za ostatni krążek i zwinąć w rulonik.
Rulonik przekroić w poprzek na pół i rozłożyć nieco ciasto tworząc płatki róż. Gotowe ciastka przełożyć na tackę i najlepiej na całą noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Ostudzić i deser do kawy gotowy :) Smacznego!