Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty mazurek bez pieczenia wykonany z andrutów i kremu daktylowego. Smak cudowny. Ciasto będzie pyszne i po świętach nie tylko jako mazurek.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 179
Składniki
Krem daktylowy: Daktyle zalewamy wrzątkiem ok. 20-30 minut. Wyjmujemy pestki (wody nie wylewamy - może się przydać do dodania do kremu jeśli będzie za gęsty) i przekładamy do blendera z masłem lub mleczkiem kokosowym i kakao. Miksujemy na krem. Następnie każdy arkusz wafla smarujemy daktynellą aż do skończenia warstw. Przekrawamy na pół i nakładamy na siebie. Przyciskamy np. książką. Po kilku godzinach na wierzch wylewamy polewę przygotowaną z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej z łyżką masła lub oleju kokosowego lub rzepakowego. Po zastygnięciu można dekorować według uznania.