Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek kajmakowy to ciasto idealne na każdą okazję wystarczy je tylko trochę inaczej udekorować. Bardzo, bardzo słodkie, tak więc polecam łasuchom.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13554
Polecam.
Odsłon: 78
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2030
Szybka i smaczna
Odsłon: 13554
Polecam.
Odsłon: 78
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2030
Składniki
Białka ubijamy z sola na sztywna pianę. Delikatnie mieszając dodawać po łyżce mielonych migdałów i cukru pudru, aż powstanie jednolita masa.
Całe migdały lekko siekamy. Gotową masę wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch masy posypujemy posiekanymi migdałami.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto dzielimy na pół.
Na jedno ciasto nakładamy marmoladę.
Marmoladę przykrywamy drugim ciastem, na który wykładamy masę krówkową.
Brzegi posypujemy płatkami migdałów.
Lukrem piszemy napis Alleluja.
Gałązki robimy z płynnej czekolady, a bazie z lukru. Smacznego !!!