Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kawowo-krówkowy"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa
Ciasto: mąkę przesiej, posiekaj z resztą składników, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, wyłóż blachę 24 na 38 cm. Piecz 20 min w 180°C. Masa tiramisu: kremówkę ubij. Mascarpone utrzyj z żółtkiem. Dodaj kremówkę i cukier puder do smaku, połącz.
Masa krówkowa: krówki rozdrobnij, zalej odrobiną mleka. Podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wylej na ciasto. Ostudź, rozsmaruj masę tiramisu. Udekoruj mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie