Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek słoneczny"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1839
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Z rozmrożonego ciasta wykroić prostokąt o wymiarach 24 x 12 cm. Upiec go w wysmarowanej masłem formie na złoty kolor (około 25 minut w temperaturze 220°C). Wystudzić.
Żurawinę i migdały krótko przesmażyć na maśle. Ostrym nożem wyciąć wierzch z ciasta (boki pozostawiając nietknięte). Środek wypełnić masą żurawinowo-migdałową. Przygotować polewę marcepanową zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając spożywczy barwnik w kolorze żółtym. Mazurek dokładnie pokryć polewą.
Z cukru pudru, kakao i kilku kropli wody utrzeć lukier. Mazurek udekorować lukrem i połówkami obranych migdałów.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium