Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek z polewą czekoladowo-kawową"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Formę do pieczenia wysmaruj masłem i oprósz mąką. Migdały utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj białka i aromat migdałowy. Dokladnie wymieszaj i przelej do formy. Wyrównaj i piecz przez 45-50 minut w 160°C. Następnie wyjmij je z piekarnika i zostaw do ostygnięcia.
W tym czasie rozpuść oba rodzaje czekolady w kąpieli wodnej. Powoli wlej espresso i dokładnie wymieszaj. Udekoruj ciasto i odstaw, by polewa stężała. Ozdób migdałami.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14