Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i wilgotne ciasto ucierane, niezawodne i idealne pod każdy owoc u mnie ze śliwkami i kruszonką.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę, wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj, przekrój na pół usuń pestki .
Miękkie masło przełóż do miski dodaj oba cukry i zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Następnie nie przerywając miksowania dodaj po jednym jajku. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy jajecznej, wymieszaj tylko do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, na nim ułóż śliwki skórką do dołu i posyp cynamonem. Wierzch ciasta posyp kruszonką. Piec około 35 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.