Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Migdałowa tarta z lekką masą jogurtową"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 363
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 363
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj migdały, masło, 8 dag cukru i jajko. Zagnieć ciasto. Włóż je na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkuj na placek. Formę do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wylep plackiem. Piecz 20 minut w temp. 200°C.
Kiwi obierz, pokrój w plasterki, gotuj je 2-3 minuty w wodzie z dodatkiem 2 dag cukru. Wyjmij, osącz. Brzoskwinie osącz z zalewy, pomarańczę sparz wrzątkiem. Owoce pokrój w plasterki. Żelatynę namocz. Twaróg utrzyj z jogurtem, sokiem i skórką z cytryny oraz resztą cukru.
Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz z masą jogurtową. Krem rozsmaruj na kruchym spodzie. Schładzaj 2 godziny. Owoce ułóż na wierzchu tarty. Galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Posmaruj nią wierzch ciasta. Schładzaj jeszcze godzinę.Źródło: Naj