Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowiec z kajmakiem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
Czas przygotowania 95 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma 22 x 27 cm
Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę. Dodać schłodzoną Kostkę do pieczenia oraz migdały, żółtka, jajka i cukier puder. Szybko zagnieść. Ciasto rozdzielić.
Dwie jednakowe blachy wyłożyć pergaminem. Każdą z nich wylepić porcją kruchego ciasta. Kolejno wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piec przez 20-30 minut. Po upieczeniu wyjąć, dobrze wystudzić.
Krem: śmietanę kremówkę mocno schłodzić. Ubić ją mikserem na sztywno z zagęstnikiem oraz cukrem pudrem. Jeden z placków położyć na spodzie blachy. Posmarować kremem i przykryć drugim plackiem. Postępować ostrożnie, bo ciasto jest bardzo kruche.
Na wierzchu rozsmarować masę krówkową. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny.Źródło: Tina