Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie babeczki, to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostaną po przygotowywaniu innych potraw. Krem serowy można zastąpić innym dowolnym.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
!UWAGA! Z podanych składników wychodzi 20 babeczek o średnicy 5 cm, ale można je upiec w formie muffinek pamiętając o wydłużeniu czasu pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po trochu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Na końcu wrzucamy posiekaną żurawinę i razem mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Masło ucieramy, następnie stopniowo dodajemy przepuszczony przez maszynkę twaróg. Słodzimy cukrem pudrem do smaku. Porcje kremu wykładamy na wystudzone babeczki.