Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki budyniowe to mój sprawdzony przepis na karnawałowy deser. Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Wystarczy połączyć w misce wszystkie składniki i usmażyć pączki na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Warto co ciasta dodać odrobinę spirytusu. Dzięki temu pączusie nie pochłoną tyle tłuszczu i będą jeszcze smaczniejsze.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj opakowanie budyniu i cukier waniliowy. Składniki wymieszaj. Następnie do ciasta wbij jajka, dodaj jogurt naturalny i wlej łyżkę spirytusu. Składniki wymieszaj do połączenia (rozbij wszystkie grudki).
Do garnka wlej litr oleju. Ciasto nakładaj łyżką na rozgrzany olej. Mini pączusie smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone mini pączki budyniowe odsącz na ręczniku papierowym. Przed podaniem karnawałowy deser oprósz cukrem pudrem.