Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini wersja sernika która zachwyci gości a nam nie zajmie wiele czasu ponieważ są proste w przyrządzeniu i pieką się błyskawicznie.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 182
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 46
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 182
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 128
Składniki
Herbatniki blendujemy na piasek. Dodajemy roztopione masło oraz miód. Mieszamy. Powinien powstać nam w konsystencji mokry piasek. Następnie blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej foremki wkładamy ok 1,5 łyżki masy i delikatnie małą łyżeczką uciskamy tak żeby zgnieść i wyrównać masę. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 4-5 minut.
Do miski wrzucamy twaróg, cukry, mąkę oraz białko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód z herbatników i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 30 minut.
Wierzch serniczków możemy udekorować na wiele wiele sposobów. Np świeżymi owocami latem, albo konfiturą o dowolnym smaku, galaretką albo też przygotowanym i przestudzonym musem. * Maliny zblendować w zamykanym naczyniu następnie przecedzić przez sitko tak aby usunąć pestki. Dodać galaretkę roztopioną w szklance wrzątku i jak przestygnie delikatnie polać nimi serniczki. Chłodzić ok. 1h przed podaniem.