Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z ciasta miodowego z czekoladą i pomarańczą to pyszne malutkie tarty ze słodkim nadzieniem. Czekolada i pomarańcza to wspaniały duet.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8324
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony i przestudzony miód.
Wsypać cukier puder, wlać aromat i śmietanę wymieszaną z sodą, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, upiec na złoty kolor.
Napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.