Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 20
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 20
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
ciasta zagnieć. Podziel na 3 części. Każdą cienko rozwałkuj, wyłóż na blaszki o wymiarach 25 na 33 cm. Piecz każdy 15 minut w temp. 175°C.
Mleko zagotuj. Kawę zmieszaj z żółtkami i mąką. Wlej do gotującego mleka, mieszając. Wystudź budyń. Masło zmiksuj z porcjami budyniu. Dodaj spirytus i cukier puder. Płaty ciasta lekko nasącz herbatą. Posmaruj kremem, udekoruj masą i kolorowym cukrem.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień