Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy pamiętam w święta pojawiał się na stole miodownik. Pachnący miodem, miękki, po prostu rewelacyjny :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Z podanych składników na ciasto: Zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 części. Każdą część należy rozwałkować, ułożyć na blaszce (25 cm x 30 cm) i upiec w temperaturze 170 na brąz, tj. około 15 minut (otrzymamy trzy blaty ciasta).
Z podanych składników na masę: W misce mieszamy 1 szklankę mleka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy i cukier zwykły - tak jak rozrabia się budyń (to jest nasza pierwsza część). W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka i masło (to jest druga część). Do mleka dodajemy pierwszą część i mieszając cały czas zagotowujemy. Masa musi zgęstnieć. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę masy, na to kładziemy drugi blat i wykładamy drugą część masy i na wierzch kładziemy trzeci blat.
Ciasto odstawiamy do wystygnięcia, a następnie przygotowujemy polewę. U mnie to czekolada. Składniki na polewę z czekolady: 100 g śmietanki 30% 100 g czekolady 1 łyżka miodu Śmietankę zagotowuję, ściągam z palnika i dodaję czekoladę i miód. Zostawiam na kilka minut, aż czekolada się rozpuści. Następnie wszystko mieszam. Tak przygotowaną czekoladę wylewam na wystudzone ciasto. Smacznego :)