Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe! Najlepsze po kilku dniach :-]
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 73
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Podzielić ciasto na 6 części i cienko rozwałkować ( najlepiej od razu na papierze do pieczenia ).Piec 10 minut (każde osobno) w temp.p. 170 *C
KREM: Mleko zagotować z cukrem i kaszą . Kasię utrzeć , dodawać po łyżce ostudzonej kaszy. Dokładnie utrzeć i na koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny. Ciasto przekładać kremem i na koniec polać polewą czekoladową.