Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodownik z marcepanem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Ze składników ciasta wyrób gładką masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Pozostaw do ostygnięcia.
Marcepan zagnieć i rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami folii. Ciasto rozkrój poziomo na pół. Obie warstwy posmaruj dżemem. Na jeden placek połóż marcepan i przykryj drugim, kładąc stroną z dżemem do środka. Dociśnij deską do krojenia. Ciasto możesz polać czekoladą.Źródło: Tele Tydzień