Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna potrawa śląska. Oczywiście istnieja różne "wariacje" na jej temat ale myslę,że moja wersja będzie smakowała.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 413
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16923
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 413
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16923
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Składniki
Dzień przed Wigilią pierniki zalewam 4 l piwa. Pozostawiam na ok. 2-3 godziny aż sie rozpuszczą
Zawiesinę z pierników i piwa podgrzewam ciągle mieszając, do uzyskania konzystencj gładkiego sosu. Nie gotuję!i
Do tak uzyskanego roztworu wrzucam wszystkie bakalie (oczywiście pokrojone ale niezbyt drobno). Mieszam, przykrywam i pozostawiam w zimnym miejscu na noc.Nastepnego dnia jeszcze raz mieszam i rozcieczam piwem wg. potrzeb,Całośc powinna miec dość gęstą konsystencję. Podaje sie zimne, w pucharkach lub małych salaterkach.