Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, nietypowa, niestety kaloryczna... bomba! :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Półkulistą miskę wyłożyć biszkoptem pociętym w paseczki, nasączyć go sokiem ananasowym.
W osobnej misce przygotować krem. Serek utrzeć z cukrem pudrem i 2 łyżkami smietany, dodać czekoldę i płatki migdałowe, delikatnie wmieszać porzeczki. Masą wypełnić biszkopt. Przykryć kolejną porcją biszkoptu (już nie musi być w paskach), nasączyć sokiem ananasowym. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.
Wyjąć ciasto z miski (tak jak babki w piaskownicy, może nie chcieć wyjść od razu). Przygotować śmietanę na wierzch. Ubić ją z cukrem pudrem i cukrem migdałowym oraz smietan-fixem. Posmarować ciasto. Można ozdobić czekoladową polewą do lodów.
Smacznego!