Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuje domową szarlotkę…wszyscy ją znamy…tradycyjna, z dużą ilością jabłek /ja do mojej użyłam domowy mus jabłkowy -...zwyczajna, ale zawsze pyszna
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy. Dodać masło i margarynę oraz żółtka. Zagnieść ciasto. Część ciasta odciąć na kruszonkę. Włożyć do lodówki na ok 30 min.
W tym czasie przygotować jabłka. Smażymy je aż powstanie mus, dodajemy cukier do smaku, wg. uznania. Ciasto wkładamy na wysmarowaną formę /ja zawsze ugniatam palcami/, następnie mus jabłkowy a na wierzch ścieramy na grubym oczku drugą połowę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 min / zależy od naszego piekarnika/. Smacznego…