Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś tak siedziałam i grupy kulinarne przeglądałam, wszyscy wstawiali jakieś ciasta, serniki i inne słodkości. Więc długo nie myślałam i szybko sobie ciasto wymyślałam. Fakt że czas pieczenia jest dłuższy ale samo wykonanie banalnie proste.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22654
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22654
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
Składniki
Do miski wbić jajka całe wsypać cukier i całość zmiksować na puszystą masę. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz kawę inkę, wlać mleko i olej całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników w całość.
Gdy już całe składniki na ciasto są zmiksowane kolejny krok to wykonanie masy twarogowej, do drugiej miski dodać jajka całe również cukier i zmiksować aby cukier połączył się z jajkami.
Do ubitej masy jajecznej dodać twaróg ( nie mielić ), 2 łyżki masła ( takiego na kanapki z puszki lub prawdziwe ), mąkę ziemniaczaną i aromat. Całość zmiksować a można nawet blenderem chwilę po miksować do połączenia się masy jajecznej z resztą składników.
Do blaszki 40 * 12 wyłożonej papierem do pieczenia wylać masę ciasta, na tą masę wyłożyć przez środek masę twarogową.
Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i pie 1 godzinę i 15 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. 15 minut przed końcem pieczenia się ciasta można przykryć je folią aluminiową aby się nie przypaliło. Po upieczeniu pozostawić w blaszce do całkowitego ostygnięcia.
Piekąc te ciasto a w sumie wymyślając go nie spodziewałam się aż takiego efektu. Jednak znowu zaskoczyłam sama siebie. Ciasto można polukrować lub polać polewą czekoladową. Świetnie nadaje się do kawy jak również dla domowników.