Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini muffiny pysznie smakują same lub z dodatkiem gorącej czekolady (u mnie cynamonowo-miętowa). Takie połączenie może być fajnym deserem dla zakochanych:)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Przygotować formę z papilotkami.
W dużej misce połączyć płatki owsiane,mielone migdały i jogurt,odstawić na 5 minut.Dodać melasę lub miód,cukier brązowy,roztopione masło i rozbełtane jajko.
W drugiej misce przesiać mąki,proszek do pieczenia,sodę,sól,cynamon i gałkę muszkatołową.
Wmieszać połączone suche składniki do mokrych składników,tylko do połączenia.Wrzucić morele i migdały posiekane w plasterki.
Nakładać ciasto do 3/4 wysokości i posypać po wierzchu płatkami owsianymi.Piec przez 15-18 minut,ostudzić przez 10 minut.