Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka korzenne z dodatkiem otartej skórki z pomarańczy to pyszne połączenie. Motylki są bardzo łatwe do przygotowania a ich smaki i zapach to poezja, która przypomina o nadchodzących świętach.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20993
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20993
Składniki
Masło z miodem włożyć do garnka, rozpuścić, lekko ostudzić.
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do pierników, otartą skórkę z pomarańczy, wymieszać.
Następnie połączyć z miodem i żółtkiem, dokładnie wymieszać. Podzielić na 2 części. Jedną część ciasta zagnieść a drugą połączyć z kakao i śmietaną.
Oba ciasta oddzielnie rozwałkować na grubość 5-6 mm.
Jasne ciasto posmarować wodą, na nim ułożyć ciasto ciemne i zwinąć w roladę.
Pokroić na 1 cm krążki, ułożyć po 2 obok siebie i przez środek docisnąć palcami.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-12 minut w temp 180 stopni.