Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mrowisko z faworków"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 56
Składniki
Jajka, śmietanę, piwo i mąkę zagniataj ok. 20 min (aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne). Cienko rozwałkuj. Pokrój w paski, na środku wytnij dziurki, przewiń przez nie jeden koniec. Faworki usmaż porcjami na smalcu.
Masło stop, dodaj cukier i miód. Podgrzej, mieszając. Polej faworki, posyp makiem i rodzynkami.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa (mazowieckie)</strong>
czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie