Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z czerwonego ciasta, pomysł na walentynkowy deser i nie tylko.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 245
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 30
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Masło (w temperaturze pokojowej łączymy z cukrem i miksujemy na średnich obrotach do dokładnego połączenia składników. Dodajemy jajko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
W oddzielnym naczyniu łączymy kakao z ekstraktem waniliowym i czerwonym barwnikiem i ucieramy na jednolitą pastę. Dodajemy ją do masy maślanej i mieszamy mikserem, aż uzyskamy ciasto o jednolitej barwie. Nadal mieszając, dodajemy stopniowo maślankę oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i pieczemy ok. 20 min. (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodajemy serek homogenizowany. Ozdabiamy muffinki, posypujemy cukrową posypką.