Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy ma się ogród i nadmiar krzaków z winogronem, to potem trzeba je jakoś spożytkować...;)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 58
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 997
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Jaja roztrzepać z cukrem, dodać maślankę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać.
Na końcu wlać stopione masło, wymieszać. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i umyte i osuszone owoce (ilość wedle uznania).
Następnie rozłożyć pozostałe ciasto. Piec w temp. ok. 190 stopni przez 20 min.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, udekorować ostudzone muffinki. Można także dodać owoce i liście mięty. Smacznego!