Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z bezą"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Porzeczki umyj pod bieżącą wodą, osusz i oderwij szypułki. Szypułki z porzeczek możesz szybko usunąć jeśli przeciągniesz ich łodyżkę między zębami widelca. Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj.
Do miski włóż margarynę. Wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Wciąż miksując, dodaj jajko. Następnie wsyp mąkę z proszkiem i krótko zmiksuj, aby ciasta dokładnie się połączyły. Na koniec dodaj porzeczki, wymieszaj łyżką. Do białek dodaj sól, ubij mikserem na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo, łyżka po łyżce, dosypuj cukier. Na koniec dodaj sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną, zmiksuj.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 1 wysokości (ciasto mocno rośnie). Na wierzchu rozłóż pianę bezową. Piecz 30-35 minut w temperaturze 160°C do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
50 minut. Sztuka: 190 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie