Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie ciasto,przełożone cynamonowo-maślano-orzechową kruszonką,dla mnie mega pyszne:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 491
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Kruszonka orzechowo-cynamonowa: W misce dokładnie połączyć brązowy cukier,posiekane orzechy,mąkę (2 łyżki),cynamon i roztopione masło.
Ciasto: W misce połączyć suche składniki,przesianą mąkę,cukier,proszek do pieczenia,sól,dokładnie wymieszać.Zimną margarynę lub masło posiekać z suchymi składnikami za pomocą siekaczki do kruchego ciasta,noża lub widelca,aż powstaną grudki.
W osobnej misce połączyć jajko rozbełtane z mlekiem,wlać do ciasta i wymieszać tylko do połączenia składników.
Wypełnić formę do muffin w kolejności:mała warstwa ciasta,warstwa kruszonki orzechowej,znów ciasto i posypać po wierzchu kruszonką,tak aby wyszło 2/3 wysokości dołeczka. Piec w temperaturze 190 stopni przez 20 minut. Nalepiej smakują ciepłe;)