Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 209
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 137
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 209
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 156
Składniki
Cukier, mąkę i sodę wymieszaj. Dodaj mleko, olej, zmiksuj. Dodaj jajo, dżem, cynamon i kakao. Miksuj jeszcze kilka minut, aż wszystko się dokładnie połączy. Formę nasmaruj odrobiną oleju i oprósz bułką tartą.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 140°C, piecz 90 minut. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułóż na wierzchu kostki czekolady i rozsmaruj je nożem. Posyp orzechami.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień