Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na to ciasto mamy zawsze w lodówce, przypuszczam, że nawet nie będziecie musieli iść do sklepu :))
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 772
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 63
Składniki
Jajko w całości ubijamy na puszek z cukrami, wlewamy mleko, przestudzone masło, krotko miksujemy. Potem dodajemy mąkę przesianą z sodą i kakao, miksujemy do połączenia składników. Blaszkę keksową o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 50 minut, w funkcji grzania góra-dół, bez termoobiegu, do suchego patyczka. Jeśli zauważymy, że ciasto przed upływem w/w czasu za mocno przypieka się od góry, przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy dalej. Po upieczeniu studzimy, dekorujemy dowolnie, smacznego :)