Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje prosty przepis na murzynka z bakaliami i kremem śmietankowo - serowym. Ciasto bardzo zasmakowało mojej rodzince.
blaszka średniej wielkości, mikser, tarka,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
1. Składniki na ciasto łączymy z sobą i miksujemy na jednolitą masę dodają na koniec dodajemy bakalie w zależności jakimi dysponujemy i delikatnie mieszamy. 2. Gotową masę przekładamy formy o wielkości 28/24 lub średniej wielkości i pieczemy 20 - 30 min to znaczy do suchego patyczka. 3. Ciasto po upieczeniu studzimy następnie nasączamy rumem, smarujemy masą krówkową , a na masę nakładamy ubitą na sztywno śmietanę z serkiem mascarpone. 4. Ciast posypujemy startą czekoladą i kakao.
Pyszne ciasto gotowe do podania.