Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z gruszkami i żurawiną"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 638
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Margarynę, szklankę wody, cukier i kakao zagotuj. Ostudź. Dodaj żół tka, mąkę przesianą z proszkiem, wymieszaj. Białka ubij z solą, połącz z ciastem. Wlej do tortownicy o śr. 25 cm. Gruszki obierz (ogonki zostaw), przekrój na pół, wykrój środki. Napełnij żurawiną, wetknij w ciasto. Piecz 70 min w 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie