Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Murzynek z kisielem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z solą. Ubij na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mielonymi migdałami. Sypkie wsyp do masy jajecznej.
Dolej połowę likieru. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 40-45minut. Wystudź. Z kompotu i proszku kisielowego ugotuj lekki sos. Przestudź go, wymieszaj z resztą likieru. Ciasto oblej stopioną polewą. Podawaj z sosem wiśniowym.Źródło: Naj