Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8376
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 188
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 416
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8376
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 188
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 416
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki rozpuścić , z powstałej polewy odlać pól szkl., resztę masy wystudzić. Następnie dodać 4 żółtka, 1,5 szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu ubite białka. Piec ok. 40 min. w temp. 180-200 *C.
Kokos: 20 dag. wiórków kokosowych, 20 dag. cukru, 15 dag. palmy, 7 łyżek mleka lub wody. Podane składniki wrzucić do garnka i rozpuścić. Następnie szybko wyłożyć na ciasto wyjęte po 40 min., włożyć do piekarnika na kolejne 20 min. w temp. 180-200*C. Gdy ciasto wystygnie polać wcześniej odlaną polewą. SMACZNEGO!!!