Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli klasyczny murzynek nie robi już wrażenia na twoich domownikach, zaskocz ich tą letnią wariacją z fenomenalnym dodatkiem malin i bezowej chmurki z kokosem. Zimą możesz użyć mrożonych owoców lub dżemu malinowego. Murzynek z malinami najlepiej smakuje z filiżanką herbaty lub ulubionej kawy.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14802
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 514
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14802
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Składniki
Przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia do miski i odstaw. W drugiej misce utrzyj żółtka, jajko z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie dodaj olej i mleko, a po połączeniu zmniejsz obroty miksera i powoli dosypuj suche składniki. Ubijaj tylko do połączenia. Ciasto wylej do foremki (25 x 30) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 20 minut.
W trakcie pieczenia ciemnego ciasta, przygotuj bezę. Białka ubij ze szczyptą soli, a w trakcie ubijania zacznij dodawać cukier. Gdy cukier w pełni się rozpuści, a białka ubiją na sztywną pianę, wyłącz mikser, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Wyjmij murzynka z pieca, rozsyp maliny na całej powierzchni i wyłóż kokosową pianę. Wstaw do piekarnika jeszcze na 25 minut. Jeśli górna część ciasta zbyt mocno będzie się podpiekać, zmień tryb pieczenia na dolny lub/i przykryj blaszkę arkuszem papieru do pieczenia. Po upieczeniu wyjmij ciasto do wystudzenia, wyjmij z formy i podawaj.