Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to ciasto na jakim stawiałam swoje pierwsze kroki w pieczeniu. Ile razy mi nie wyszedł to Bóg jeden wie. Ale nie tym razem, ten murzynek z truskawkami wyszedł wyśmienity. Delikatny, mięciutki i smakował jak czekolada z truskawkami.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 288
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Do rondla wrzucamy margarynę, kakao, cukier, wodę.
Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Z polewy odlewamy 1/2 szklanki do ozdoby, resztę odstawiamy do wystygnięcia.
Do zimnej polewy dokładamy żółtka i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą masy.
Ciasto wylewamy na wyłożą papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na wierzch wysypujemy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy. Przestudzone ciasto oblewamy pozostałą polewą.
Smacznego !!!
;-D
;-)))