Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty mus czekoladowy na bazie gorzkiej czekolady, jest mało słodki o lekko kremowej konsystencji. Mus świetnie smakuje jako bazowy deser z ciasteczkami jak i nadzienie do tortów, rurek, ptyśków i innych wypieków. Prawdziwym czekoladożercom gorąco polecam przepis.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Przygotowanie Serek mascarpone miksujemy, następnie stopniowo dolewamy śmietanę kremówkę i zaczynamy ubijać początkowo na średnich obrotach do momentu, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo obroty miksera zwiększamy i ubijamy na sztywno. Co jakiś czas mieszamy krem łopatką, aby zebrać z dna mascarpone, a składniki dokładnie się połączyły. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy czekoladowej. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z olejem i spirytusem. Składniki mieszamy co jakiś czas. Odstawiamy do wystygnięcia, ale konsystencja musi pozostać lejąca. Jajka ubijamy na najwyższych obrotach miksera, cukier dodajemy partiami, stale miksujemy. Masę jajeczną miksujemy 3-5 minut, w zależności od posiadanego miksera. Jajka powinny podwoić swoją objętość i zmienić kolor na bardzo jasny. Obroty miksera zmniejszamy na minimalne i bardzo cienką strużką wlewamy czekoladę. Na końcu partiami dodajemy krem śmietanowy, stale miksujemy na najniższych obrotach miksera. Smacznego,