Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na wilgotne rozpływające się w ustach ciasto brownie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24454
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku Jajko zmiksuj krótko z cukrem i szczyptą soli * Tylko ok. 3 min żeby jajko nie ubiło się na sztywno, a jedynie trochę „podbiło”, cukier nie musi się całkowicie rozpuścić. Można też użyć trzepaczki zamiast miksera.
Do rozpuszczonego masła dodaj czekoladę, odstaw na kilka minut a potem wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady Połącz obie masy Dodaj mąkę i zmiksuj do połączenia Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piecz ok. 18 min w piekarniku nagrzanym do 160°C
Po wystudzeniu pokrój na małe kwadraty