Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatność i subtelność w jednym
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2199
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę w jednej misce, w drugiej misce umieścić żółtka i pozostałe składniki następnie wymieszać mikserem kilka minut,
Po wymieszaniu dodać do masy serowej ubitą pianę z białek i wymieszać razem,
blachę posmarować cieniutko masłem i posypać bułką tartą ,
rozwinąć zrolowane ciasto francuskie,
wylać masę serową ,następnie odcedzić mandarynki i wrzucić do sera
Piec około 25-30 min w temp 200 stopni z termoobiegiem lub bez termoobiegu ,ale w ostatnich min pieczenia w przypadku braku zaufania do waszego piekarnika najlepiej kontrolować by wierzch ciasta się nie przypalił ma być średnio brązowy.
Gwarantuję ,że będzie smakowało:)