Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1215
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12417
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1215
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12417
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, wbić jajka, dodać kakao, dżem i dokładnie połączyć ze sobą składniki. Dodać przesianą mąkę i sodą rozpuszczoną w mleku. Zmiksować. Piec przez 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Polewa: Masło roztopić w rondelku, następnie dodać do niego przesiany cukier puder, kakao i mleko. Wymieszać trzepaczką. Na przestudzone ciasto polać polewę. Odstawić do zastygnięcia.