Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Najprostszy puszysty domowy placek"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka z cukrami ubijam na puszystą, prawie białą pianę. Następnie dodaję olej, jogurt i miksuję. Delikatnie mieszam z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam do blaszki (23 x 39 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozkładam na cieście truskawki (duże kroję na pół). kruszonki wyrabiam w palcach i posypuję nią ciasto. Piekę ok. 45 min w temp. 180oC. Studzę przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzone oprószam cukrem pudrem.
70 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie