Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tylko kilka minut,jest lekko wilgotne i bardzo pyszne ,każdy prosi o nastepny kawałek. Zapraszam na film.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Forma o rozmiarach 25 na 30,wylożyć papierem do pieczenia. Do większej miski wrzucić masło i cukier ,kręcić kilka minut,następnie dodać stopniowo po jednym calym jajku i dalej kręcic mikserem.Wycisnąc sok z cytryny i dodac do ciasta zakręcic mikserem, nastepnie wlać mleko,zakręcić ponownie mikserem. Mąkę przesiać połączyc z proszkeim do pieczenia. Do ciasta dodać szczyptę soli, i dodawać partiami mąkę , miksujemy do połączenia się składników. Kaki obieramy jak jabłko,kroimy w średnią kostkę dodajemy do ciasta. Zamieszać łyzka,wyłozyc na blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni , funkcja dół, na środkowej półce przez okołó godziny. Uwaga pieczemy do suchego patyczka.
Po upieczeniu opruszyć cukrem pudrem .Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube Mangiare u Ewki ,oraz zapraszam na przepisy do mojej książki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!