Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby naleśniki nam się nie "przejadły" warto czasem coś pokombinować i z ich wyglądem i z nadzieniem ;)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady przygotować ciasto naleśnikowe. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Cukier roztopić na patelni, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłka i przez ok. 10 min je karmelizować. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, a do rozpuszczonej czekolady dodać kilka łyżek ciasta naleśnikowego i wymieszać. Na rozgrzany olej najpierw wylać ciasto naleśnikowe, a następnie zrobić wzorek ciastem czekoladowym.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, a następnie posmarować serkiem mascarpone i wyłożyć jabłka.
Naleśniki złożyć np. w trójkąt i się zjadać... Smacznego!