Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtka, śmietanę i cukier waniliowy. Zagnieć. Podziel ciasto na cztery części. Każdą rozwałkuj na prostokąt i włóż do oddzielnych natłuszczonych i obsypanych mąką blaszek. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
500 ml mleka 100 g masła po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej 2 jajka pół szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Do szklanki mleka wsyp obie mąki oraz cukier i jajka. Wymieszaj. Drugą szklankę mleka zagotuj i dolej pierwszą. Całość mieszaj, aż powstanie gładki budyń. Utrzyj go z masłem i przełóż nim upieczone blaty ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.