Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto do kawki i nie tylko.Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Ciasto wykladamy na blache i pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni góra/dól przez ok.20 min
Budyn: 500ml mleka ,waniliowy ekstrakt,polówka cukru, podgrzewamy
Do pozostalego mleka dajemy make,skrobie,zóltka,resztke cukru,dobrze wszystko wymieszac/roztrzepac
Do goracego mleka,jeszcze nie gotujacego sie wlewamy mleko z zóltkami i gotujemy jak budyn.
Nastepnie przekladamy do naczynia,przykrywamy folia i odkladamy do calkowitego wystygniecia.
Miekkie maslo ubijamy na biala puszysta mase.Dodajemy lyzkami wystudzony budyn i ubijamy dalej.
Nastepnie na wystygniety blat ukladamy krem.Drugi blat kroimy na kawalki i dajemy na krem,posypujemy cukrem pudrem lub dajemy go w calosci ,zostawiamy az góra zmieknie i wtedy kroimy ,posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam do obejrzenia filmiku ,gdzie wszystko jest dobrze wytlumaczone.Mój kanal na YouTube Slodki Smak Pasji,zapraszam!