Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne ale warte grzechu
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Najpierw robimy sliwki : zalewamy wódką i zostawiamy na 24 godz., na drugi dzień kroimy na mniejsze kawałki. Robimy biszkopt : ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka, dodajemy obie mąki , kakao i proszek do pieczenia.Wymieszać i wlać na blachę , pieczemy ok.25 min.w temp.170*C. Ostudzić i nasączyć herbatą z rumem .
Ucieramy margarynę , dodajemy Nutellę i śliwki.Przekładamy biszkopt.
Schłodzoną smietanę ubijamy z cukrem , pod koniec dodajemy żelatynę / wystudzoną /, rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody , i wszystko mieszamy.
Ładnie dekorujemy czekoladą startą na tarce, lub jak kto lubi.Smacznego.