Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty jasne. Dużą puszkę brzoskwiń pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń + 1/2 szkl. wody zagotować i rozpuścić w tym 2 galaretki, kiedy galaretka ochłodzi się :) dodajemy pokrojone brzoskwinie. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
40 dag nutelli przekładamy do miski i dodajemy jeden płat pokruszonego wafla. Mieszamy i wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy budyń: w szklance mleka ucieramy podane składniki, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane składniki i gotujemy budyń. Po przestudzeniu ucieramy z masłem. Gotowy krem, wykładamy na nutellę. Na krem wykładamy paczkę biszoptów.
Ubijamy śnieżkę według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w szklance wody. Kiedy zacznie tężeć wlewamy do śnieżki. Gotową śnieżkę (lekko tężejącą) wykładamy na biszkopty. Na wierzch ścieramy czekoladę. Powtórzę przełożenie: biszkopt galaretka z brzoskwiniami biszkopt nutella z waflem krem paczka biszkoptów śnieżka z galaretką starta czekolada Smacznego :)