Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny odrywany słodki chlebek z wiśniami. Szykowałam Monkey Bread ale nawet nie zdążyłam wyjąć ciasta z formy jak wierzchnie kulki zostały zjedzone. To chyba znaczy że smakowało :) Chlebek w środku jest delikatnie lepki i miękki , z zewnątrz cudownie chrupiący. A wisienka w środku to jak skarb. Chlebek najlepszy jest ciepły dlatego nie przetrwał do okazałego zdjęcia.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Forma z kominem 23 cm wysmarowana tłuszczem. Brązowy lub kokosowy cukier wymieszać z kakao. Mąkę pszenną przesiać do miski, wsypać drożdże, resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony i przestudzony tłuszcz. Wyrabiać ciasto, tak długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 60 minut. Z wyrośniętego ciasta oderwać 22 kawałki ciasta, każdy nadziać wiśnią i zlepić. Każdy kawałek posmarować tłuszczem i obtoczyć w cukrze z kakao. Kulki ułożyć w formie i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w 180 C ok. 30 minut.