Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry makowiec taka inna wersja urozmaicona i bardzo pyszna. Jabłka i mak w cieście kruchym pycha!
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Ciasto: Z margaryny, mąki pszennej, proszku do pieczenia i utartej śmietany z żółtkami i cukrem zagnieść ciasto, i podzielić na dwie części. Mak: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Margarynę roztopić i wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki połączyć i szminkować dokładnie. Jabłka Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy galaretki cytrynowe w proszku mieszamy. Studzimy. Ciasto pieczemy w całości: Ciasto- mak- okrągłe biszkopty- jabłka- ciasto kruche. Pieczmy w formie 25/36 do 55 minut w 180 minut. Dekorujemy cukrem pudrem