Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Okrągłe ciasto jabłkowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiej na stolnicę, dodaj masło i jajka. Zagnieć gładkie ciasto, owiń folią i włóż na kwadrans do lodówki. Zrób masę. Włóż do misy twaróg, śmietanę, jajka, cukier zwykły i wanilinowy. Wymieszaj na gładką masę.
Jabłka umyj i wykrój gniazda nasienne tak, aby owoce pozostały całe. Rodzynki i żurawinę opłucz. Wypełnij nimi otwory po gniazdach nasiennych. Ciasto rozwałkuj na posypanej stolnicy na placek wielkości tortownicy. Przełóż je do formy, a z reszty uformuj wyższą krawędź. Rozłóż na cieście jabłka z nadzieniem, zalej je masą twarogową i posyp migdałami. Przygotowane ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego na 180° C i piecz 45 minut.
Czas przygotowania: 75 minut.
Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 516 kcalŹródło: Na żywo